⚔️Pvp en Oorlogen

Pvp algemeen

Artikel 1.1.

Het is niet toegestaan om uit te loggen als je achterna wordt gezeten. Hiervoor moet iemand binnen 50 blokjes van jou zijn die achter jou aanzit. Je mag pas uitloggen als je op een veilige plek bent (/spawn etc., of buiten 50 blokjes afstand).

Toch uitloggen resulteert in een /kill. Om iemand hiervoor te reporten heb je een clip nodig om aan te tonen dat je echt in een achtervolging zat. Om te voorkomen dat spelers inloggen om iemand te achtervolgen, dient de aanvaller minimaal 10 seconde ingelogd te zijn, voordat de combatlog geldig is. De aanvaller moet dus minimaal 10 seconde voor de combatlog online zijn, de aanvaller moet maximaal binnen de 50 blokken zijn en de aanvaller heeft een clip nodig.

Artikel 1.2.

Het is niet toegestaan om uit te loggen in een border van een ander kingdom, tenzij het kingdom waarin je uitlogt officieel ally is met jouw eigen kingdom of expliciet toestemming heeft gegeven.

Artikel 1.3.

In je eigen safe region ben je in principe veilig, tenzij jij zelf het gevecht start. In combat kan je wel vechten binnen je eigen region en dus ook gekilled worden. Je bent alleen veilig in main regions en safe regions, in overige extra regions staat PvP aan. Op het in-game scoreboard wordt aangegeven of de region waar je op dat moment in staat safe of unsafe is.

Artikel 1.4.

Het is niet toegestaan om mensen via loopholes zoals TnT kanonnen, stromende lava, etc. te killen in hun eigen border vanuit buiten die border.

Artikel 1.5.

Het is niet toegestaan spullen te droppen naar de safe zone als je in combat bent.

Artikel 1.6.

Het maken van traps is enkel toegestaan binnen de grenzen van je eigen kingdom. Het gebruik van traps in de wildernis is verboden.

Voorfase (Wars Algemeen)

Artikel 2.1.

Er moet per war een bepaald aantal dagen tussen zitten de aanvraag en de oorlog zelf.

➨ Voorbeeld:

  • Battlefield & Take-It-All (2 dagen / 48 uur)

  • Siege (5 dagen / 120 uur)

Artikel 2.2.

Een war kan alleen worden verplaatst als er minimaal 24 uur van tevoren een duidelijke poging wordt gedaan om de war te verplaatsen naar een andere datum en er een gegronde reden is voor de verplaatsing.

Artikel 2.3.

Er moet minimaal 3 dagen tussen oorlogen van dezelfde kingdoms zitten.

➨ Voorbeeld:

  • Pietje (Kingdom) valt Jantje (Earldom) aan, de war vindt plaats op 19-07-2024. De volgende oorlog tussen Pietje en Jantje mag pas op 22-07-2024 plaatsvinden, omdat er 3 dagen (19, 20 en 21) tussen moeten zitten.

Artikel 2.4.

Zorg ervoor dat je als leider zijnde minimaal 1 uur van tevoren een ticket aanmaakt en daar de strijdende spelers (ook allies) opgeeft. Als dit niet gebeurt gaat het supportteam ervan uit dat de war niet door gaat.

Artikel 2.5.

Het verdedigende team kiest de aanvalstijd. Minimaal 30 min en maximaal 60 min. Deze dient van tevoren door te worden gegeven in het ticket samen met de strijdende spelers.

Artikel 2.6.

Om mee te mogen doen aan een oorlog moet je minimaal 3 dagen van tevoren in het kingdom zitten. Dit geldt ook voor allies.

Artikel 2.7.

Het is niet toegestaan om binnen 60 minuten voor de oorlog te vechten met de strijdende partijen, tenzij ze dit zelf uitlokken of goed vinden.

Artikel 2.8.

Je moet minimaal 24 uur op de server hebben gespeeld om mee te mogen doen aan een oorlog. Voor Tribe en County is dit 12 uur.

Artikel 2.9.

Een kingdom mag maximaal 3 oorlogen per 7 dagen als aanvallende partij hebben (dus maximaal 3 oorlogen per week een ander kingdom aanvallen).

Artikel 2.10.

Je mag aan maximaal 1 oorlog per dag meedoen als aanvallende partij.

Artikel 2.11.

Je mag alleen kingdoms aanvallen die een hoger Government level, gelijk Government level of maximaal 2 Government levels lager zijn dan je eigen kingdom. Als je een kingdom aanvalt dat een lager Government level heeft mag je minder mensen meenemen. Bij een verschil van 1 Government level mag het lagere Government level 10% meer mensen meenemen. Bij een verschil van 2 Government levels mag het lagere Government level 25% meer mensen meenemen. Dit geldt alleen als het lagere Government level de verdediger is.

➨ Voorbeeld:

  • Pietje (Kingdom) valt Jantje (Kingdom) aan. Dit is toegestaan, want het Government level van beide kingdoms is gelijk. Beide kingdoms mogen evenveel mensen meenemen.

  • Pietje (Barony) valt Jantje (County) aan. Dit is toegestaan, want het Government level van Jantje is 1 lager. Jantje mag 10% meer mensen meenemen (afgerond naar boven).

  • Pietje (Barony) valt Jantje (Tribe) aan. Dit is toegestaan, want het Government level van Jantje is 2 lager. Jantje mag 25% meer mensen meenemen (afgerond naar boven).

  • Pietje (Empire) valt Jantje (Earldom) aan. Dit is niet toegestaan, want het Government level van Jantje is meer dan 2 lager.

  • Pietje (Tribe) valt Jantje (Empire) aan. Dit is toegestaan, want het Government level van Pietje is 2 lager, maar Pietje valt aan. Beide kingdoms mogen evenveel mensen meenemen omdat het Government level de aanvaller is.

Artikel 2.12.

Er mogen geen afspraken gemaakt worden in tickets over de oorlog. De enige dingen die wel besproken mogen worden in een ticket zijn:

  • Een speler wel mee laten gaan naar de oorlog (ongeacht de regels)

  • een ally mee laten gaan naar de oorlog wanneer dit normaal gesproken volgens de regels niet zou mogen;

  • het verplaatsen van de oorlog naar een andere datum;

Tijdens (Wars Algemeen)

Artikel 3.1.

Particles en homes zijn niet toegestaan tijdens oorlogen.

Artikel 3.2.

Alts zijn niet toegestaan bij wars. Je mag wel in andere kingdoms spelen, maar niet aan andere wars deelnemen. Artikel 2.12 is hier een uitzondering op.

Artikel 3.3.

Je mag maximaal 1 paard en 2 honden per persoon tijdens de war gebruiken.

Artikel 3.4.

Fly tijdens een oorlog is altijd /kill, ongeacht of het per ongeluk gaat. Je bent verantwoordelijk het zelf uit te schakelen.

Artikel 3.5.

Geen ver gaand toxic gedrag tijdens of na oorlogen. Geen discussies over de inhoud. Dit kan privé met de staff op Discord, en niet in de chat. Toxic gedrag creëert geen leuke sfeer. Kritiek op oorlogen kunnen we veel mee, maar niet tijdens of na een oorlog, doe dit privé of in een ticket.

Artikel 3.6.

Je mag het spel onder geen enkele omstandigheid verlaten tijdens een oorlog.

Als je het spel tijdens een oorlog verlaat, moet je binnen 2 minuten nadat de verbinding is verbroken weer inloggen. Zodra je echter weer inlogt, moet je ons na de oorlog een clip geven die je onschuld bewijst, je verliest je loot niet en het telt niet als een kill in de oorlog. Als je je onschuld niet kunt bewijzen, verlies je je loot en telt het als een kill in de oorlog.

Nafase (Wars Algemeen)

Artikel 4.1.

Als je bent aangevallen krijg je 3 dagen protectie tegen wars.

Artikel 4.2.

Als je toxic bent voor, tijdens of direct na een oorlog krijg je een rode kaart. Je mag dan niet meedoen aan de volgende oorlog van je kingdom. Tevens mag je ook niet meedoen aan de oorlog van een ally totdat je eigen kingdom een oorlog zonder jou heeft gevochten.

Allies (Wars Algemeen)

Artikel 5.1.

Alleen allianties die gesloten zijn 24 uur vóór de oorlog is aangevraagd mogen meedoen in een oorlog. Artikel 2.12 is hier een uitzondering op. -> Alleen allianties die gesloten zijn voordat de oorlog is aangevraagd mogen meedoen met de oorlog. Artikel 2.12 is hier een uitzondering op.

Artikel 5.2.

Minimaal de 60% van de deelnemers van de war moet uit je eigen kingdom komen. Maximaal 40% mag dus uit allies bestaan. 40% ally 60% eigen kd. Dit wordt afgerond.

Rewards & Straffen (Wars Algemeen)

Artikel 6.1.

Rewards voor oorlogen worden uitgegeven op grond van creativiteit, moeite, setjes, aantal spelers, op tijd doorgeven van spelers in ticket en het aantal kills. De rewards kunnen Battle Keys, War Keys of normale Keys zijn.

Artikel 6.2.

Geef je niet op tijd (1 uur van tevoren) de spelers door die meedoen aan de oorlog in een ticket? Dan krijg je aftrek in rewards er is wel een mogelijkheid door het te laat melden van de spelers dat er geen senior support aanwezig is. De oorlog zal dan in overleg met staff door kunnen gaan.

Artikel 6.3.

Komen beide partijen met minimaal 5 man én full diamond armor? Dan telt voor beide partijen de war serieus en krijgen beide partijen oorlog rewards (battle keys en war keys). Rewards kunnen ook gegeven worden met kleinere wars door staff.

Artikel 6.4.

Komt 1 van de partijen met minimaal 5 man én full diamond armor en komt de andere partij niet opdagen, met iron armor of minder dan 5 man? Dan telt de oorlog voor beide partijen niet serieus, krijgt alleen de partij met 5 man en diamond armor lichte rewards (geen battle keys en war keys) en krijgt de verliezende partij een straf.

Artikel 6.5.

Heb jij als kingdom 3 keer klaargestaan met minimaal 5 man én full diamond armor maar telde de oorlog door de andere partij als niet serieus? Dan tellen de 3 onserieuze oorlogen bij elkaar als 1 serieuze oorlog voor de Upgrades. Deze regel gaat niet op als de oorlog is verklaard op een overduidelijk inactief kingdom.

Artikel 6.6.

Ben je toxic tijdens of na de oorlog? Dan krijg je aftrek in rewards en een rode kaart.

Artikel 6.7.

Wanneer een kingdom niet, of niet serieus op komt dagen bij een war verliest dit kingdom points. Het aantal Points dat wordt afgenomen hangt af van het Government level. Als een war niet door is gegaan ondanks dat het kingdom op grond van artikel 2.2 minimaal 24 uur van tevoren een duidelijke poging tot verplaatsing heeft gedaan en een gegronde reden heeft om de war te verplaatsen zullen er geen Points worden afgenomen.

➨ Aantal afgenomen Points per Government level:

  • Tribe (50)

  • County (75)

  • Barony (125)

  • Earldom (200)

  • Dukedom (225)

  • Kingdom (225)

  • Empire (225)

Battlefield

Artikel 7.1.

Je mag alleen oorlogsspullen (eten, armor, zwaard, boog, crossbow, arrows, axe, pickaxe, totem, water, lava, potions, shulkers, xp-bottles) meenemen. Geen blokken, andere tools, entities etc.

Artikel 7.2.

De aanvaller mag niet meer mensen meenemen dan de verdediger.

➨ Voorbeeld:

  • Pietje valt Jantje aan. Jantje neemt 5 mensen mee, dan mag Pietje ook maximaal 5 mensen meenemen.

Artikel 7.3.

In bepaalde gevallen geldt een uitzondering voor artikel 7.2.

➨ Voorbeeld:

  • Als je een Tribe of County aanvalt mag je als aanvaller altijd 2 mensen meenemen, ongeacht met hoeveel de verdediging komt.

  • Als je een Barony aanvalt mag je als aanvaller altijd 3 mensen meenemen, ongeacht met hoeveel de verdediging komt.

  • Als je een Earldom aanvalt mag je als aanvaller altijd 4 mensen meenemen, ongeacht met hoeveel de verdediging komt.

  • Als je een Dukedom aanvalt mag je als aanvaller altijd 5 mensen meenemen, ongeacht met hoeveel de verdediging komt.

  • Als je een Kingdom aanvalt mag je als aanvaller altijd 7 mensen meenemen, ongeacht met hoeveel de verdediging komt.

  • Als je een Empire aanvalt mag je als aanvaller altijd 9 mensen meenemen, ongeacht met hoeveel de verdediging komt.

Artikel 7.4.

Je mag niet onder de muur proberen door te breken of skybases maken.

Artikel 7.5.

Je mag niet onder de grond de oorlog uitzitten, of je verstoppen in bomen en door spelers gemaakte bouwwerken.

Artikel 7.6

Het is niet toegestaan om tijdens een oorlog het terrein onder water te zetten. Water mag dus alleen gebruikt worden om jezelf te blussen of om tijdelijk iemands movement te verminderen.

Siege

Artikel 8.1.

Het verdedigende team kiest de plek van de oorlog. Ze mogen dus een plek in één van hun eigen provincies uitkiezen.

Artikel 8.2.

De staff moet de verdedigingsplek goedkeuren van tevoren. Om een fort zeker goedgekeurd te laten worden vraag je dit maximaal 1 dag van tevoren aan in een ticket. Senior support zal het fort dan checken. Zorg ervoor dat je een fort hebt dat niet toxic is en geen grenzen opzoekt. Het moet wel kingdom blijven en geen faction oorlog.

Artikel 8.3.

Traps zijn toegestaan, deze moeten wel van tevoren gekeurd worden door de staff.

Artikel 8.4.

Er moet altijd een gat van ongeveer 3×3 aanwezig zijn zodat de aanvallers bij de verdedigers kunnen komen. Het is toegestaan meerdere ingangen te maken, maar het moet duidelijk zijn voor de aanvaller welke ingang 3×3 groot is en naar de verdedigers leidt.

Artikel 8.5.

Beacons mogen maximaal strength 1 hebben en beschikbaar zijn voor beide partijen.

Artikel 8.6.

Je mag geen slabs of andere blokken gebruiken in forten om het plaatsen van scaffolding te voorkomen.

Artikel 8.7.

Het is toegestaan om over muren heen te bouwen met scaffolding. Verder mag er water worden gebruikt om jezelf te blussen en lava om anderen te killen. Cobblestone mag gebruikt worden om muurtjes te bouwen ter bescherming tegen pijlen maar niet om over muren heen te gaan. Water en lava mag je alleen gebruiken om jezelf te blussen en anderen in lava te zetten, niet om over muren heen te komen.

Artikel 8.8.

Bij een gelijkspel wint de verdediger de oorlog.

Artikel 8.9.

Je mag als aanvallende partij maximaal 25% meer mensen meenemen dan de verdedigende partij. (afgerond naar boven vanaf halve aantallen). dus 7 verdedigers betekent maximaal 10,5 aanvallers = 11 aanvallers)

➨ Voorbeeld:

  • Pietje valt Jantje aan. Jantje neemt 6 mensen mee, dan mag Pietje 9 mensen meenemen.

  • Pietje valt Jantje aan. Jantje neemt 7 mensen mee, dan mag Pietje 11 mensen (want 10,5 wordt afgerond naar 11) meenemen.

Artikel 8.10.

In bepaalde gevallen geldt een uitzondering voor artikel 8.10.

➨ Voorbeeld:

  • Als je een Tribe of County aanvalt mag je als aanvaller altijd 3 mensen meenemen, ongeacht met hoeveel de verdediging komt.

  • Als je een Barony aanvalt mag je als aanvaller altijd 5 mensen meenemen, ongeacht met hoeveel de verdediging komt.

  • Als je een Earldom aanvalt mag je als aanvaller altijd 7 mensen meenemen, ongeacht met hoeveel de verdediging komt.

  • Als je een Dukedom aanvalt mag je als aanvaller altijd 9 mensen meenemen, ongeacht met hoeveel de verdediging komt.

  • Als je een Kingdom aanvalt mag je als aanvaller altijd 12 mensen meenemen, ongeacht met hoeveel de verdediging komt.

  • Als je een Empire aanvalt mag je als aanvaller altijd 15 mensen meenemen, ongeacht met hoeveel de verdediging komt.

Take-It-All

Artikel 9.1.

Zelfde regels als voor Battlefield.

Artikel 9.2.

Het verdedigende kingdom moet minimaal 24 uur van tevoren in een ticket toestemming geven voor de war. -> als staff zijnde moet direct bij aanvraag ticket met beide leider worden gemaakt voor goedkeuring

Artikel 9.3.

Beide partijen leggen van tevoren dezelfde items in en spreken deze items minimaal 24 uur van tevoren af in een ticket.

Artikel 9.4.

De winnaar krijgt alle ingelegde items.

Equal Advantage

Artikel 10.1.

Zelfde regels als voor Battlefield.

Artikel 10.2.

Het verdedigende kingdom moet minimaal 24 uur van tevoren in een ticket toestemming geven voor de war.

Artikel 10.3.

Beide partijen moeten minimaal 24 uur van tevoren in een ticket afspreken hoeveel en welke mensen en loot zij meenemen naar de war.

Last Man Standing

Artikel 11.1.

Zelfde regels als voor Battlefield.

Artikel 11.2.

Het verdedigende kingdom moet minimaal 24 uur van tevoren in een ticket toestemming geven voor de war.

Artikel 11.3.

De war eindigt als alle spelers van een van beide partijen zijn gekilled. Deze war is dus niet tijdsgebonden.

Nexus War

Artikel 12.1.

De oorlog duurt maximaal 1 uur.

Artikel 12.2.

De aanvaller mag met minimaal 15 man komen, ook al heeft de verdediger minder dan 15 man.

Artikel 12.3.

De nexus heeft 250 hitpoints

Artikel 12.4.

Minimaal 25% van de verdedigers moeten dood zijn.

Artikel 12.5.

Verdedigers mogen met zo veel mensen komen als zij zelf willen.

Last updated